2011 november 03. (csütörtök) 14:27   
Volán jegyárak 2015, MÁV jegyárak 2015: vége az utazási kedvezményeknek!
Belföld

Volán jegyárak 2015, MÁV jegyárak 2015: vége az utazási kedvezményeknek! Drágulhatnak a MÁV jegyárak és a Volán jegyárak is 2015. január 1-től. Minimum kéttucatnyi, korábban különféle jogcímekre hivatkozva bevezetett utazási kedvezmény eltörlését teheti mérlegre a MÁV-Start Zrt.-nél és a Volán-társaságoknál a kormány - írja a Népszabadság.

A napilap értesülései szerint a jelenlegi kedvezmények közül a legkevésbé az utazók nagy csoportjainak szólók vannak veszélyben.

A spórolás jegyében ugyanakkor elbukhatják kedvezményeiket a korengedményes nyugdíjasok, a hadirokkantak, a menekültek, a határon túl élők, vagy a vasutasok családtagjai.

Mindez azonban egyelőre nem több tervnél, és a kormány még a 2015-ben érvényes utazási kedvezményekről sem tudott dönteni.

Völner Pár, a fejlesztési tárca infrastruktúráért felelős államtitkára szerint várhatóan még az ősszel elfogadja a parlament a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény tervezetét, amely célul tűzi ki a közösségi közlekedés részarányának növelését. A közlekedési kormányzat készül a vasúti tarifa- és kedvezményrendszer korszerűsítésére, de az alapvető csoportok - gyerekek, diákok, nyugdíjasok - kedvezménye megmarad, a részletekről még egyeztetnek.

 

BKV bérletárak 2013: felnőtt bérlet, nyugdíjas bérlet és diákbérletek ára 2013-tól
admin

BKV bérletárak 2013: felnőtt bérlet, nyugdíjas bérlet és diákbérletek ára 2013-tól. Minden BKV bérlettípus ára emelkedik 2013. január 1-től Budapesten. A BKK-tarifák 7,9 százalékos emelésével, valamint a főváros és a kormány forrásainak felhasználásával 2013-ban is finanszírozható marad a budapesti közösségi közlekedés - m [ ... ]