2012 május 09. (szerda) 12:46   
Érkezik a The Voice (A Hang) a TV2-re: az X-Faktort is legyőzheti?
Színes

Érkezik a The Voice (A Hang) a TV2-re: az X-Faktort is legyőzheti 2012-ben? A Megasztárt a világ egyik legismertebb tehetségkutatója válthatja a TV2-n! A közel egymilliárdos költségvetésű The Voice előkészületei már folynak, mely akár az X-Faktor legkeményebb ellenfele is lehet 2012 őszétől.

Információink szerint a Hal a tortán gyártója készítheti majd a TV2 vadonatúj tehetségkutató műsorát. Úgy tudjuk, hogy a TV2 némi gondolkodás után megvette a világ egyik legismertebb tehetségkutató műsorát, a The Voice-ot. A holland formátum már Amerikában is látható volt, és elég nagy sikereket ért el. Itthon a csatorna már ősszel képernyőre tűzné az adásokat, így ez lesz a 2012/13-as szezon egyik legnagyobb televíziós újdonsága. A műsort a Paprika Latino gyártja majd, mely többek között a Hal a tortánt is készítette. A tehetségkutatóra rengeteg pénzt költ majd a TV2, a költségvetése elérheti akár a 800 millió forintot is. A műsornak egyelőre még nincs magyar címe.

A TV2 PR-csoportjának vezetője megkeresésünkre megerősítette a hírt. "Dolgozunk a műsoron, folynak az előkészületek. Arról, hogy mikor kerül képernyőre a produkció, egyelőre nem szolgálhatunk információval. A jogok azonban nálunk vannak" - mondta Koltay Tamás.

A műsorban az eddigiekhez képest szokatlan módon a zsűri háttal hallgatja a színpadra álló tehetségeket, és kizárólag a hangjuk, hangszínük alapján hoznak ítéletet. Amennyiben úgy érzik, szívesen dolgoznának együtt a hang tulajdonosával, megnyomják a gombjukat, a foteljük megfordul és gyakorlatilag meg is nyerték maguknak a színpadon álló tehetséget. Ha többen is gombot nyomnak, az énekes választhatja ki a számára szimpatikus mentort magának. Miután minden mentor összeszedte a saját 8-10-12 fős csapatát, párban párbajoztatja őket egymással, és egyet-egyet hazaküld. A döntőkben már minden mentor 4-6 versenyzőjével indul, és minden csapatból minden döntőn búcsúzik egy-egy fő, amíg a végén mindenkinek csak egy versenyzője marad. A külföldi műsorok során olyan nagyságok ültek és ülnek a zsűriben, mint Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine, Tom Jones, vagy éppen a Black Eyed Peasből Will I Am.

A Bors információi szerint az RTL Klubnak azért is oda kell figyelni a konkurenciára, mert a TV2 a The Voice-ra magához csábított több volt X-faktoros és valóvilágos műsorkészítőt is. (Forrás: life.hu/sorozatjunkie.hu/tv2.hu/borsonline.hu)