2012 február 03. (péntek) 10:19   
Gmail belépés, Gmail.com bejelentkezés: miért váltsunk Gmail-ről Hotmailre?
Technika

Gmail belépés, Gmail.com bejelentkezés: miért váltsunk Gmail-ről Hotmailre? A Gmail a világ legnépszerűbb levelezési szolgáltatása, mely százmillióknak segít a mindennapi teendőjében. A Microsoft szeretné ha Gmail helyett Hotmailt használnánk. A Gmail mindent elsöprő fölényén próbál a Microsoft faragni egy kicsit, egy rövid videó segítségével, amiben bemutatják pontról pontra, hogy miként tudjuk a Gmailes fiókunkra érkező leveleket áthelyezni a Hotmail felületére.

A kampány fő oka a Hotmail Facebookkal való szoros integrációjának köszönhető, mely nemrégiben történt meg. Ennek köszönhetően chatelhetünk FB ismerőseinkkel, sőt, akár státusz frissítéseket is küldhetünk a falunkra. Egyes bejegyzésekre azonnal reagálhatunk is, ugyanis a beérkező Facebook értesítő emailben rendelkezésünkre áll a komment mező.

A videóban megtudhatjuk, hogy tudjuk teljes Gmail accountunkat importálni a Hotmail fiókunkba, illetve a TrueSwitch szolgáltatási is bemutatásra kerül, mely 90 napig ingyenesen átirányít minden Gmail-re érkező levelünket az új rendszerünkbe. (pcworld.hu)

Ötezer dollárunkba is kerülhet évente a Google és a Gmail

Évente akár fejenként 5 ezer dollár értékű személyes adatot is átadhatnak a Google-nak felhasználói az olyan "ingyenes" szolgáltatásokért cserébe, mint amilyen a keresőprogram vagy a Gmail.

Az internetes óriáscég nemrég adott hírt a különböző szolgáltatásai révén birtokába jutott felhasználói adatok szinkronizálásáról. Március 1-től a Gmailen, a YouTube-on, a Google Pluson és a többi oldalon összegyűjtött információkat, user preferenciákat, viselkedésmintákat, személyes adatokat egyetlen nagy kalapba gyűjti a cég, és így reménye szerint hatékonyabban fogja tudni célozni a reklámokat.

Szakértők szerint ez az információcsomag értékesebb lehet, mint a felhasználók elsőre gondolnák. Michael Fertik, az internetezők anonimitását segítő Reputation.com vezérigazgatója szerint 50 és 5000 dollár között van az adatok évenkénti és fejenkénti értéke, attól függően, hogy az adott user mennyit költ, illetve az információk mennyire hasznosak egy harmadik fél számára. Fertik szerint ez a magyarázat arra is, hogy az internetes adatbázisokba történő betörések miért olyan kecsegtetők a kiberbűnözők számára - írja a SmartMoney.

A felhasználók számára persze rendelkezésre állnak különböző lehetőségek internetes "követésük" blokkolására. Több böngészőprogramban is lehetőség van bizonyos engedélyek adására illetve megvonására, de a profik a világ legnagyobb direktmarketing szövetségeinek adatbázisaiból is nyomtalanul eltüntethetik az ember személyes adatait. (mediainfo.hu)

Új funkció: címkézze partnereit is a Gmailben

Bár vitathatatlanul a Gmail az egyik legjobb, legsokoldalúbb levelezőrendszer, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne tovább tuningolni rajta. A Mailslayer nevű Chrome kiegészítő (letölthető innen, és hamarosan jön a firefoxos változat is) egészen különleges pluszokat ad a Google levelezőjéhez.

Letöltése után pillanatok alatt befészkeli magát a böngészőnkbe, amit jól jelez, egy kis sárga négyzet, illetve új lehetőségek megnyílása a Gmail jobb oldalán.

Ettől kezdve már nemcsak leveleinket, hanem levelezőpartnereinket is elláthatjuk címkékkel (barátok, munkatársak stb.), mi több, még különböző megjegyzéseket is adhatunk hozzájuk. Ugyancsak megtehetjük ezt a csevegéseinkkel, aminek a későbbiekben bizonyosan hasznát látjuk.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a Mailslayer hirdetéseket is beszúr levelezőnkbe. Akit ez zavar, az nézze meg az alábbi videót a kiegészítő működéséről, s csak ezután döntsön a letöltéséről. (techline.hu)